Gent 25 aug 2012 |
Geschreven door Hilde Doumen |
woensdag 10 oktober 2012 20:05 |
Zaterdagochtend 25 augustus zijn we met zijn twaalven present in het station van Aarschot. We vertrekken met de dubbeldeks-trein en keuvelen rustig terwijl we langzaam onze bestemming bereiken. Onze interesse wordt geprikkeld door de vele brochures over Gent, die we ontvingen van Francis. Ons vroege ontbijt wordt alvast aangevuld met een een croissant. Hm, dat smaakt! Eens in Gent aangekomen, volgen we de museumroute. We beginnen onze route langs het stadspark, komen langs het SMAK (museum actuele kunst), de St Pietersabdij (met zijn buitenbibliotheek in de ‘wijngaard’, waar is Piet nu ineens en Walter?), het oude ziekenhuis ... Onze kundige gids (Francis) leidt ons met strakke hand, langs al deze plekken en weet vlekkeloos alle internet-pagina’s te citeren, waar we nog extra informatie kunnen vinden. De meesten van ons, zullen dat ondertussen wel gedaan hebben en misschien Francis, is het tijd om een examen in te lassen. We bezoeken vervolgens het STAM (stadsmusem Gent). Dit museum geeft een mooi overzicht van hoe de stad Gent zich ontwikkelde van een middeleeuwse grootstad tot de hedendaagse stad van kennis en cultuur. Maar ook wij hebben onze cultuurstempel nagelaten (zie foto). Na deze portie cultuur, hoog tijd om onze bokes op te eten. En dan is het uiteraard ‘meloentijd’. Hoe meloen? Jawel, als je naar Gent gaat, neem je toch 2 meloenen mee. De sappige stukken worden smakelijk verorbert. Na het proeven van de lokale brouwsels, stappen we gezwind verder het stadscentrum in. De korenlei en de kouter hebben geen geheimen meer voor ons. En let vooral op de torens van het Belfort – St Niklaaskerk en St Michielskerk. Die staan op 1 lijn, zo zagen wij met onze eigen ogen. Stilletjesaan geraken we Gent-verzadigd, maar om de puzzel Gent te vervolledigen, moeten we Gent culinair nog even verkennen. Ons avondmaal werd gereserveerd in restaurant ‘De Gekroonde hoofden’. De naam van dit restaurant is volledig terecht, de gevel spreekt boekdelen. We eten ribbekes a volonté. Amai, daar werden wat ribben geschransd. Hierna, toch wel even haasten om onze trein te halen, want de volgende trein (op zaterdag) zou er veel langer over doen. Nu, dat haasten met overvolle ribmagen is niet zo evident. Maar met een flink tempo kunnen we toch 2 minuten voor de trein aanwezig zijn in het station. We zetten terug koers naar Aarschot en genieten in de trein na van de geslaagde uitstap. Uiteraard met hartelijke dank aan de organisatie van dit evenement: Francis en Ann. |
Laatst aangepast op vrijdag 20 januari 2017 14:14 |